|
 |
|
Маркуч интеркулер на Ignis 1.3 DDIS |
« Предишната тема :: Следващата тема » |
Автор |
Съобщение
|
tdm13 |
Пуснато на: Пон Авг 10, 2020 3:23 pm Заглавие: Маркуч интеркулер на Ignis 1.3 DDIS |
|
|

|
Здравейте!
Сузукито започна да губи мощност при нагорнище.При подаване на газ,от ауспуха излиза черен дим.Повиши и разхода на гориво.От 5/100 скочи на 8/100 извънградско. Нямаше прегряване на двигателя.
Закарах колата на сервиз и оттам констатираха спукан маркуч интеркулер.Бил някъде в ъгъла,със специфични извивки.
Рових в нета за инфо,но навсякъде пише,че това е към охладителната система на турбото към двигателя.
Нямам загуба на масло.А и не знам дали колата е с турбо.
Някой може ли да ми даде линк за устройството на двигателя и прилежащите му системи,за да ми стане по-ясно. _________________ Уморена от принцове,се приближавам до дракона и го питам"Огънче имаш ли?" |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Alxx |
Пуснато на: Пон Авг 10, 2020 6:59 pm Заглавие: |
|
|
истински фен на SUZUKI
|
Метни ми шаси на лс и ще ти изровя схема. И търсената част мога да ти поръчам. Не, не е част от охладителната с-ма, а е част от гориво-въздушната, т.е. смесителната. Интеркулерът охлажда нагнетения от турбото въздух, не двигателя. Въпросът е: входящият или изходящият от кулера маркуч е спукан?
Моторът е Фиат, въпросът е дали Сузуки са го имплементирали 100% или са направили някои козметични изменения, за да им пасне в коша. И, да, колата ти е с турбо, даже доста модерно и с ниски вредни емисии. _________________ Ex: GSX-R 600 F2, SJ410, 2xAerio&Liana
Now: SF5 Type S |
|
Върнете се в началото |
|
 |
tdm13 |
Пуснато на: Пон Авг 10, 2020 9:35 pm Заглавие: |
|
|

|
Alxx написа: |
Метни ми шаси на лс и ще ти изровя схема. И търсената част мога да ти поръчам. Не, не е част от охладителната с-ма, а е част от гориво-въздушната, т.е. смесителната. Интеркулерът охлажда нагнетения от турбото въздух, не двигателя. Въпросът е: входящият или изходящият от кулера маркуч е спукан?
Моторът е Фиат, въпросът е дали Сузуки са го имплементирали 100% или са направили някои козметични изменения, за да им пасне в коша. И, да, колата ти е с турбо, даже доста модерно и с ниски вредни емисии. |
Изпртих номер на ЛС.Това е номера,залепен на двигателя и на предното стъкло.Във всички видове документи е само този.
Колата е 2006 година на производство,сглобявана е в Унгария,двигателя на Фиат мултиджет.На стъклото още стои Евро4.Внос е от Германия.Не е от автомобилна къша и даже катализатора си е на мястото.
Съжалявам,за лаишкия въпрос,ама от жена-шофьор.....Доста неща не са ми ясни,въпреки,че имам някаква техническа грамотност.
Доколкото разбрах от хората в сервиза,е интеркулера,който въвежда въздух към турбокомпресора,за да се подпомогне по-доброто изгаряне на дизела.Те ще ми поръчат маркуч,но доставката е до 10 дни.
За сега са позакрепили малко положението,за да мога да я ползвам поне в града.
Благодаря за отзивчивостта! _________________ Уморена от принцове,се приближавам до дракона и го питам"Огънче имаш ли?" |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|
|
 |
|
Страница 1 от 1 |
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|
|
|