Автор |
Съобщение
|
Georgigu57 |
Пуснато на: Вто Ное 01, 2016 6:39 pm Заглавие: Относно ходовата част : |
|
|
притежава SUZUKI
|
От близко време ми се увеличи "тупуркането " в предна лява половина .Предполагам ,че ще е кормилен накрайник или има нещо друго.Не съм я водил все още на "доктор".Може ли някой предварително да ме запознае ,какво да очаквам от бъдещия преглед.Ще съм му благодарен !!! |
|
Върнете се в началото |
|
|
Georgigu57 |
Пуснато на: Чет Ное 10, 2016 9:18 am Заглавие: Относно ходовата част : |
|
|
притежава SUZUKI
|
Е ,браво бе!! Никой ли няма какво да каже! |
|
Върнете се в началото |
|
|
zlobar4e |
Пуснато на: Чет Ное 10, 2016 11:52 am Заглавие: ре |
|
|
харесва SUZUKI
Регистриран на: 01 Апр 2013 Мнения: 268 Местожителство: В голямото село Варна
|
"Будалетките" как са,шарнири амортисьори,нкрайници,разбит лагер може да.Малко по конкретно ако може как го прави кога на завой на право по неравности."Тупуркането се увеличава" звучи като- колата ми е червена и не върви,какъв и проблема? _________________ вече с Honda Civic англичанка
Ей така символично - много обичам като ми забранят нещо да го правя нарочно
...не може да няма и друг по-лесен начин...
„Високата скорост не е убила никого. Рязкото спиране прецаква нещата.“-Jeremy Clarkson |
|
Върнете се в началото |
|
|
Georgigu57 |
Пуснато на: Чет Дек 22, 2016 9:55 am Заглавие: отг. |
|
|
притежава SUZUKI
|
ИЗВИНЯВАМ СЕ ЗА ГОЛЯМОТО ЗАКЪСНЕНИЕ,НО "ТУПУРКАНЕТО" СЕ ПРОЯВЯВА НАЙ-ВЕЧЕ ПРИ ПАВИРАНИ УЛИЦИ И МЕК ТЕРЕН .
ВСЕ ОЩЕ НЕ СЪМ ХОДИЛ НА "ДОКТОР".
Нямам възможност да проверя "будалетките ",защото нямам канал наоколо. |
|
Върнете се в началото |
|
|
KDK |
Пуснато на: Чет Дек 22, 2016 11:16 am Заглавие: |
|
|
истински фен на SUZUKI
|
Тупуркането може да идва от много места(тампони на стабилизиращата щанга, кормилен накрайник, шарнирче, будалетка и други много глупости в окачването), трябва да се види на канал или подемник с една шанга и ще си каже всичко Когато се разбере какво е смени и симетричното от другата страна за да избегнеш бързото износване на уморения елемент (не се отнася за кормилните накрайници). Не се притеснявай частите не са с умопомрачителни цени, труда е малко по-скъп, но много зависи от сервиза в който ти го правят. УСПЕХ! _________________ Grand Vitara 1.9 DDIS
Suzuki Intruder VS 750
Way of Life!!!
Fiat Punto 188 (подарък)
Yamaha XVS 1300 V-star
Кефа цена няма!!! |
|
Върнете се в началото |
|
|
Doki |
Пуснато на: Чет Мар 14, 2019 9:30 pm Заглавие: |
|
|
возил се на SUZUKI
|
Здравейте колеги, и аз имам едно питане относно ходовата част, преди време ми рециклираха кормилната рейка. Издържа точно една година колкото и беше и гаранцията и пак се поразтропа. Сега си я карам така без да има проблеми в управлението на колата но ме дразни как тропа. Общо взето както ми обясниха е, че металната оста на рейката която влиза в две муфи се изяжда и се получава луфт между оста и муфата а от там идва и потропването. Рециклирането общо взето е престъргване на оста до определен размер и направа на нови муфи от тефлон по размера на оста.
Та въпростъ ми е за да избегна повече безмислено рециклиране на рейката, трябва ли да си потърся цяла чисто нова рейка и каква би била цената на това нещо. Единствените цени които аз намкрам са от порядъка на 1500лв. което ми се струва доста, но знам ли може пък и това да е цената. |
|
Върнете се в началото |
|
|
Alxx |
Пуснато на: Чет Мар 14, 2019 9:37 pm Заглавие: |
|
|
истински фен на SUZUKI
|
Стигне ли се до престъргване на гребена - заеби. Намери си рейка със здрав гребен(даже и да е течаща) и си купи ремонтен комплект, японците продават такива. Голямата тайна е в качеството на оригиналните семеринги и правилния натяг на механизъма при сглобяване, друго няма. Имам пусната тема във форума на Субару как стават нещата - намери я и чети. Рейките са почти еднакви. _________________ Ex: GSX-R 600 F2, SJ413, 2xAerio&Liana
Now: SF5 Type S |
|
Върнете се в началото |
|
|
Doki |
Пуснато на: Чет Мар 14, 2019 10:00 pm Заглавие: |
|
|
возил се на SUZUKI
|
Мерси колега, явно има доста такива случаи с подобни проблеми и не са лесни за отсраняване.
Благодаря за мнението |
|
Върнете се в началото |
|
|
Georgigu57 |
Пуснато на: Съб Ное 06, 2021 12:20 pm Заглавие: |
|
|
притежава SUZUKI
|
KDK написа: |
Тупуркането може да идва от много места(тампони на стабилизиращата щанга, кормилен накрайник, шарнирче, будалетка и други много глупости в окачването), трябва да се види на канал или подемник с една шанга и ще си каже всичко Когато се разбере какво е смени и симетричното от другата страна за да избегнеш бързото износване на уморения елемент (не се отнася за кормилните накрайници). Не се притеснявай частите не са с умопомрачителни цени, труда е малко по-скъп, но много зависи от сервиза в който ти го правят. УСПЕХ! |
Благодаря! |
|
Върнете се в началото |
|
|
stoy@n |
Пуснато на: Вто Дек 07, 2021 9:38 am Заглавие: |
|
|
возил се на SUZUKI
Регистриран на: 10 Мар 2016 Мнения: 36 Местожителство: понякога в Смолян
|
И ти отне пет години ,за да му благодариш?
_________________ Suzuki Ignis 2018 1.2 ATS/GLX |
|
Върнете се в началото |
|
|
Georgigu57 |
Пуснато на: Вто Дек 14, 2021 9:58 am Заглавие: отг. |
|
|
притежава SUZUKI
|
|