|
Здравейте,
Собственичка съм на Jimny от 2002 година. Купих Джимнито чисто ново, от витрината го избрах - красиво, бяло, 4Х4 и кабриолет, т.е. всичко, за което може да мечтае един скромен човек като мен. Даже моето Джимни си има и име - кръстих го Валентино, понеже го получих точно на 14 февруари. Обичам я тази кола. На нея се научих да шофирам /с токчета, понеже педалите са високи/ и сега ми е трудно да карам какъвто и да било друг автомобил. Ходи навсякъде и при всякакъв терен. Била съм с него в планини, на скалисти плажове, на пясъчни плажове, на асфалт, навсякъде и няма спирка. Това, дето мога да кажа за тази кола е: Подходяща е за несемейни хора или млади двойки, защото е с три врати и влизането на децата, кучетата и т.н. отзад е трудно, а също така е с малък багажник. Поради малкия багажник не става за трансформиране в кола, която се движи с природен газ, понеже бутилката заема целия багажник и после колата става само за градско ползване. При моя модел - кабриолет Del Mar, има проблем с гюрука и пластмасовите клипове - ужасно скъпи са оригиналните гюруци и клиповете за закрепване на гюрука, а последните се чупят на поразия, а гюрука с времето се износва и губи цвят. Имаше проблем по едно време и с миризмата на бензин в купето винаги, когато нивото на бензина спаднеше под половината резервоар. Накрая намерих на какво се дължи - нуждаеше се от смяна на уплътнението на тапата на филтъра - смених го и проблемът се реши. Друг проблем, който проявява след 20 години каране, са амортисьорите - износват се и са необходими нови. Двигателят до момента /150 000 км. пробег/ не е проявил проблеми. Проблем беше намирането на някои резервни части и по-конкретно, дясно огледало, понеже моделът вече не се произвежда. На пазара има много леви огледала втора ръка, ама десни липсват. . Също така харчи доста - смесено около 8 л. на 100, което е един недостатък. За всичко друго, колата е разкошна. Гледаш от високо другите, докато шофираш, ако се наложи да пренесеш нещо, сваляш задните седалки и побира покъщнината на половин апартамент. От няколко години се оглеждам за друга, по-модерна кола и все не намирам нещо по-добро като възможности от Джимни-то.
Ще се радвам да пишат и други собственици на Джимни за да споделим впечатления и да дискутираме проблеми, които възникват с този тип автомобили. |
|